A Dora's house angol kuckó vezetőjeként meglátogattam Vida Ágnes előadását, melyet leendő vállalkozó anyukáknak tartott "Üzletanyu Születik" címmel. Meglepetésként ért a KaposTV felkérése, hogy riportot szeretnének készíteni velem. Az erről készült cikket, bejátszásokat az alábbi linkeken tekinthetitek meg.

 

 

Az anyák fele nem tud elhelyezkedni

Kapos.hu 2013-11-25  (cikk)

http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2013-11-25/az_anyak_fele_nem_tud_elhelyezkedni.html

 

Híradó 2013. november 25. hétfő

KaposTV Híradó 2013-11-25  (video 06:40-től)

http://kapos.hu/videok/kapospont_hirmusor/2013-11-25/hirado_2013_nevember_25_hetfo_.html

 

Szülés után munka

TV2 TÉNYEK 2013-11-25  (video)

http://tv2.hu/musoraink/tenyek/139174_szules_utan_munka.html

Bölcsis angol Kaposváron

Kaposvári Hírhatár 2013-05-10

 

 

Angolóra már 0 éves kortól a Kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

 

Köztudott, hogy egy-egy készséget minél fiatalabban kezdünk el fejleszteni annál nagyobb eredmény érhető el felnőtt korra. Nincs ez máshogy a nyelvtanulással sem, ebben segít a szülőknek a kaposvári könyvtár Angol baba-mama klubja. Megnéztük, hogyan tanulnak az ovisok angolul a könyvtárban. A családias hangulatú, jókedvű angolórát láthatólag kedvelik a gyerekek, ahol sok ének és játék mellett sajátíthatják el a nyelvet. De, amit a legjobban vártak az a foglalkozás végi elmaradhatatlan mese.

 

"Pár éve tartok angolórákat gyerekeknek. Az ötlet a családomból jött, mivel apukám próbált minket németül tanítani és azt tapasztaltam, hogy míg én négy évesen már elutasító voltam ezzel a nyelvvel, addig a kistestvérem - akivel már egész kisbaba korától foglalkoztak németül is - természetesnek vette ezt a nyelvet" - mesélte el lapunknak Zvara Dóra, a klub vezetője. - "A havi egyszeri baba-mama klub ingyenesen látogatható a könyvtárban. Ez inkább kedvcsinálló, a szülők is láthatják hogyan lehet a gyereknek idegen nyelvet tanítani akár otthon is. A Megyei Könyvtár is segítségére tud lenni ebben a szülőnek, hiszen vannak olyan kölcsönözhető idegen nyelvű könyvek, amik bölcsödés, óvodás korú gyerekeknek szólnak. Ezáltal a gyereknek természetesebb lesz az idegen nyelv is, hiszen játszva és nem tankönyvből tanulja azt. A saját gyerekeimen is tapasztaltam, hogy mivel egész kiskoruk óta foglalkozom velük angolul mára már szinte mindent megértenek és meg is mernek szólalni ezen a nyelven."

 

Zvara Dóra angolórája ingyenesen látogatható a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban, valamint szeptembertől a Petőfi utcában is lesz Baba-mama angol.

 

 

http://www.kaposvari-hirhatar.hu/hirek/bolcsis-angol-kaposvaron​