Zvara Dóra

Zvara Dóra vagyok, 3 gyermekes édesanya, angol nyelvtanár.

 

​Érettségi után lehetőségem volt Amerikában egy 4 kisfiús családnál egy egész tanévet eltölteni. A legidősebb fiúnak, aki akkor 7 éves volt, matematikát tanítottam angolul. Láthattam a többi gyermek fejlődését is, megismerkedtem az amerikai kultúrával, emellett az idegen nyelvi környezet segített megalapozni az angol nyelvtudásom. Majd Budapesten a Central European Bible Institute 2 éves kurzusát végeztem el angol nyelven. 2002-ben szereztem diplomát angol tanító szakon Zsámbékon az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán.

 

​2002 óta Budapesten és Kaposváron több nyelviskolában tanítottam gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket játékosan, sokakat nyelvvizsgára is készítve.

 

​2007-ben, amikor megszületett a nagyobb fiam, elkezdtem egy különleges kalandot, melyet azóta is folytatok. Két nyelven nevelem gyermekeimet, ami azt jelenti, hogy sokat játszunk angolul, mondókákat, énekeket hallgatunk és mesét is nézünk ezen a nyelven.

Iskolás éveim alatt az angol mellett hegedülni és gitározni tanultam. Hálás vagyok, hogy munkám során a zenét, a mozgást és a játékot is ötvözhetem, ezáltal tehetem a gyermekek számára az angol nyelvet természetessé és egyszerűvé.